De bÀsta Blondin skÀmten du nÄgonsin har hört

VĂ€lkommen till en vĂ€rld av blondinskĂ€mt, dĂ€r skratt och lĂ€ttsam humor stĂ„r i centrum. BlondinskĂ€mt, eller ”blondinbomber” som de ofta kallas i Sverige, Ă€r en humoristisk genre som spelar pĂ„ stereotypen om den ”dumma blondinen”. Även om dessa skĂ€mt kan vara enkel och rakt pĂ„ sak, bjuder de pĂ„ ett universellt sprĂ„k av humor som uppskattas av mĂ„nga.

Vad Àr BlondinskÀmt?

BlondinskÀmt Àr korta, ofta enkla skÀmt som bygger pÄ en humoristisk situation eller en ordlek. De involverar vanligtvis en blond person, ofta en kvinna, som missförstÄr en situation eller gör nÄgot pÄ ett ologiskt sÀtt. Viktigt att notera Àr att dessa skÀmt Àr en form av lÀttsam underhÄllning och bör tas med en nypa salt. Humorn ligger inte i att göra narr av blondiner, utan i det absurda och ovÀntade i skÀmten.

Exempel pÄ BlondinskÀmt

 • Varför öppnade blondinen yoghurtburken i affĂ€ren? För att det stod ”Öppna hĂ€r” pĂ„ locket.
 • Hur dödar en blondin en fisk? Hon försöker drĂ€nka den.
 • Varför stod blondinen utanför dörren till datorbutiken över natten? Hon vĂ€ntade pĂ„ att det skulle bli ”öppen 24 timmar”.
 • Varför var blondinen sĂ„ trött? Hon hade rĂ€knat alla stjĂ€rnorna i himlen.
 • Varför blev blondinen sĂ„ arg nĂ€r hon spelade spel? Hon fick en 4:a i schack.
 • Varför gick blondinen till sjukhuset? Hon hade satt en cigarett i örat och försökt tĂ€nda den med en tĂ€ndare.
 • Varför gick blondinen inte pĂ„ bio? Hon visste inte hur man skulle anvĂ€nda 3D-glasögonen.
 • Varför var blondinen sĂ„ sur nĂ€r hon kom hem frĂ„n affĂ€ren? Hon hade köpt en kasse, men den var tom.
 • Varför var blondinen sĂ„ glad nĂ€r hon hittade en femkrona? Hon trodde att det var en 100-krona.
 • Varför gick blondinen inte pĂ„ toaletten? Hon trodde att det var ett litet rum dĂ€r man stĂ€llde in lamporna.
 • Varför var blondinen sĂ„ arg nĂ€r hon kom hem frĂ„n simskolan? Hon hade simmat till andra sidan poolen och tillbaka, men hon hade inte kommit nĂ„gonstans.
 • Varför gick blondinen inte pĂ„ festen? Hon trodde att det var en fest för blondiner, och hon var inte sĂ€ker pĂ„ om hon var tillrĂ€ckligt blond.
 • Varför gick blondinen inte till sjukhuset nĂ€r hon fick en hjĂ€rtattack? Hon trodde att det var en kampanj för hjĂ€rtmedicin.
 • Varför gick blondinen inte pĂ„ teatern? Hon trodde att det var en restaurang.
 • Varför var blondinen sĂ„ arg nĂ€r hon kom hem frĂ„n jobbet? Hon hade fĂ„tt en löneökning, men hon trodde att det var en nedskĂ€rning.

10 Blondinhistorier

 1. En blondin ringer till bilverkstaden: ”HjĂ€lp! Min bil lĂ€cker bromsvĂ€tska överallt!” Mekanikern svarar: ”Lugn, hĂ€ll lite gas pĂ„ sĂ„ slutar lĂ€ckan.” Blondinen ringer tillbaka senare: ”HjĂ€lp! Nu lĂ€cker det bensin ocksĂ„!” Mekanikern suckar: ”Madame, har du stigit ur bilen?”
 2. En blondin ringer polisen: ”HjĂ€lp! Det finns en inbrottstjuv i mitt hus!” Polisen frĂ„gar: ”Är du sĂ€ker?” Blondinen svarar: ”Ja, jag hör honom andas!” Polisen: ”Och var befinner du dig?” Blondinen: ”Utanför, sĂ„klart!”
 3. En blondin gĂ„r in i en affĂ€r och frĂ„gar expediten: ”SĂ€ljer ni osynlig fĂ€rg?” Expediten svarar: ”Ja, det gör vi.” Blondinen tar en burk och sĂ€ger: ”Perfekt, jag tar den dĂ„!” Expediten: ”VĂ€nta lite, jag kan ju inte se vilken burk du tar!” Blondinen: ”Seriöst? DĂ„ tar jag fĂ€rgflĂ€cken pĂ„ golvet ocksĂ„!”
 4. En blondin stannar till vid en bensinmack och ber om att fĂ„ dĂ€cken pumpade med luft. NĂ€r hon betalat frĂ„gar hon: ”Är luften gratis?” Personalen svarar: ”Luften Ă€r gratis, men det kostar att pumpa in den.”
 5. En blondin ringer flygbolaget och frĂ„gar: ”Kan man ta med sig bagage pĂ„ planet?” Personalen svarar: ”SjĂ€lvklart, det ingĂ„r i biljettpriset.” Blondinen fortsĂ€tter: ”Kan man ta med sig handbagage ocksĂ„?” Personalen: ”Ja, inom rimliga grĂ€nser.” Blondinen: ”Men hur vet jag vad som Ă€r rimligt?” Personalen suckar: ”Madame, om det inte ryms under sĂ€tet framför dig sĂ„ Ă€r det för stort.” Blondinen: ”Aha, okej, tack! Men hur vet jag om det ryms under sĂ€tet om jag inte Ă€r pĂ„ planet Ă€n?”
 6. En blondin ringer sin pojkvĂ€n: ”Jag har tappat bort mitt ena kontaktlinser, kan du komma hem och hjĂ€lpa mig leta?” PojkvĂ€nnen: ”Visst, men kan du inte först leta efter det pĂ„ det stĂ€lle dĂ€r du tror att du tappade det?” Blondinen: ”Nej, det gĂ„r inte, jag behöver det för att se!”
 7. En blondin gĂ„r in pĂ„ biblioteket och frĂ„gar efter böcker om paranoia. BiblioteksbitrĂ€det viskar: ”De finns precis bakom dig!”
 8. En blondin ser en skylt med texten ”Bro under reparation. AnvĂ€nd fĂ€rjan.” Dagen efter ringer hon argt till kommunen: ”FĂ€rjan gĂ„r ju inte alls! Hur ska jag ta mig över bron?”
 9. En blondin ringer sin mamma: ”Mamma, jag har brĂ€nt mig pĂ„ fingret!” Mamman svarar: ”HĂ„ll det under kallt vatten.” Blondinen ringer tillbaka en stund senare: ”HjĂ€lp! Nu har jag tappat bort fingret!”
 10. En lĂ€rare frĂ„gar en blondin: ”Kan du nĂ€mna tre saker som kommer frĂ„n kor?” Blondinen svarar: ”Mjölk, ost
 och lĂ€derjacka!”

Varför Skrattar Vi Ät BlondinskÀmt?

Humor Àr en komplex del av mÀnskligt beteende, och det som fÄr oss att skratta varierar stort. I fallet med blondinskÀmt, Àr det ofta det ovÀntade svaret eller den absurda situationen som framkallar skratt. Dessa skÀmt Àr inte menade att vara en spegling av verkligheten, utan snarare en överdrift som skapar en komisk effekt.

Se fler dum blondin skÀmt med SNL

I dagens samhÀlle, dÀr vi blir alltmer medvetna om stereotyper och fördomar, har blondinskÀmten börjat förÀndras. Humorn har blivit mer subtil och ironisk, och i vissa fall har rollerna vÀnts om för att skapa en mer överraskande och intelligent humor.

Reflektioner kring ”Dum Blondin”-SkĂ€mten

”Dum blondin”-skĂ€mten, en subkategori inom blondinskĂ€mten, har lĂ€nge varit en del av humorlandskapet, men det Ă€r viktigt att nĂ€rma sig dessa skĂ€mt med en kritisk blick. Denna typ av humor bygger pĂ„ stereotypen att blondiner, sĂ€rskilt kvinnliga sĂ„dana, saknar intelligens. Även om skĂ€mten ofta Ă€r menade att vara oskyldiga och roliga, kan de ibland oavsiktligt bidra till att upprĂ€tthĂ„lla och förstĂ€rka negativa stereotyper.

I en tid dÀr samhÀllsmedvetenheten kring jÀmstÀlldhet och stereotyper vÀxer, börjar vi se en förÀndring i hur dessa skÀmt uppfattas och anvÀnds. Humor kan vara ett kraftfullt verktyg för att belysa och kritisera samhÀlleliga normer, men det krÀver en balansgÄng mellan att vara rolig och att inte förstÀrka förÄldrade förestÀllningar. Som publik har vi möjlighet att vÀlja vilken typ av humor vi skrattar Ät och delar med andra. Genom att vara medvetna om de underliggande budskapen i vÄra skÀmt, kan vi bidra till en mer inkluderande och förstÄende humor.

Detta innebÀr inte att vi mÄste avstÄ helt frÄn blondinskÀmt, utan snarare att vi bör vara kreativa i hur vi formulerar dem. Vi kan utmana oss sjÀlva att tÀnka pÄ skÀmt som skapar skratt utan att förstÀrka negativa stereotyper. Genom att göra detta, kan vi njuta av humor pÄ ett sÀtt som Àr inkluderande och respektfullt mot alla.

Har du nÄgot favoritblondinskÀmt?

Eller kanske en egen vÀndning pÄ ett klassiskt skÀmt? Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina idéer och bidra till denna skrattfyllda genre.

Men kom ihÄg att alltid vara respektfull och hÄlla humorn lÀttsam och vÀlmenande!

Se mina andra artiklar

 1. Dirty pick up lines
 2. Hur man raggar pÄ en bar
 3. Söta Raggningsrepliker: Din Guide till HjÀrtat

LĂ€mna en kommentar