Hur man raggar på en bar

Att ragga på en bar kan vara både spännande och utmanande. Nyckeln till framgång ligger ofta i att närma sig situationen med en positiv attityd då det smittar och syns väldigt tydligt, ett självförtroende som är naturligt, inte arrogant och nära till skratt för att inte provocera.

Party Guy är en pseudonym, men bakom pseudonymen finns faktiskt många års erfarenhet och misslyckande och framgångar som definitivt kan hjälpa dig.

Här är några tips och raggningsrepliker som kan göra ditt nästa barbesök till en framgångsrik kväll, jakt efter romantik eller bara nya vänner och sällskap.

Innan du går fram till någon bör du förbereda dig mentalt

Att förbereda sig mentalt innan man närmar sig någon på en bar, eller i någon social situation, är ett viktigt steg som ofta förbises. Det handlar inte bara om att samla mod, utan om att sätta sig själv i rätt sinnesstämning. Detta kan göra stor skillnad i hur väl ditt tillvägagångssätt mottas. Här är några djupgående tips och tekniker för att mentalt förbereda dig:

Ha alltid intentionen att träffa intressanta och roliga människor

Innan du ens kliver in på baren tänk inte att du ska göra si eller så ikväll. Sök inte bara efter en gångs ligg. Att ragga är att prata med folk som du inte känner än. Öppna upp för att se vad som händer och vad som personerna säger som du träffar. Du kan inte förvänta dig att köra på en linje och tro att det ska funka.

Möjligheten att träffa nya personer och antingen joina deras sällskap och ha en rolig kväll bygger på just att man är intresserad av människor i allmänhet och väljer rätt bord att gå fram till.

Sen efter baren eller utefter hur samtalet går är det rätt naturligt att man går vidare ihop eller skiljs åt. Ett roligt samtal kan leda till i princip vad som helst, inte bara hångel inom en kvart xD som vissa väljer att fantisera om. Men det är det som är så spännande.

Det är ett äventyr som man lever i varje sekund.

Ju fler det är i gruppen du går fram till, desto fler frågor kommer du få. Ibland kan det bli intensivt. Jag brukar säga att det blir som en flock hyenor haha.

Bygg upp ditt självförtroende

Självförtroende är nyckeln till många framgångsrika interaktioner. Det handlar inte om att vara övermodig, utan om att känna sig bekväm i sin egen hud. Öva på kroppsspråk som utstrålar självförtroende: stå rakt, håll huvudet högt och håll ögonkontakt. Påminn dig själv om dina styrkor och framgångar – låt dessa tankar bygga upp ditt mod.

Minska din nervositet

Nervositet kan vara en stor hindrande faktor. En metod för att hantera detta är genom andningsövningar. Djupa andetag kan lugna nervsystemet och minska känslor av ångest. Försök med en enkel övning: andas in djupt genom näsan, håll andan i några sekunder, och andas sedan ut långsamt genom munnen. Upprepa några gånger tills du känner dig lugnare.

Visualisera ett positivt utfall, åtminstone visualisera inte att de ska ogilla dig eller något annat negativt!

Många idrottare och framgångsrika personer använder sig av visualiseringstekniker för att förbereda sig för viktiga ögonblick. Ta dig tid att stänga dina ögon och föreställa dig själv närma dig någon med självförtroende, inleda en trevlig konversation och få ett positivt bemötande. Denna teknik kan öka din tilltro till din förmåga att skapa meningsfulla kontakter.

Acceptera att det är okej att misslyckas

Ju fler nej eller avvisningar desto närmare kommer du ett ja.

-Party Guy

En del av mental förberedelse är att acceptera att inte varje interaktion kommer att gå som planerat. Det är helt okej. Varje misslyckande är en lärdom och ett steg närmare att bli mer bekväm i sociala situationer. Ta det med ro och förlåt dig själv om saker inte går vägen.

Nästa punkt som jag vill lyfta är nog den mest kritiska punkten, det är faktiskt make it or break it när det kommer till hur man raggar på en bar.

Observera och välj rätt bord eller sällskap att gå fram till!

Titta runt i baren och försök få en känsla av stämningen.

Alla olika grupper, par eller sällskap har olika vibes, du kan inte bara använda en bra rizz line till alla olika personer i baren och tro att det ska gå an.

Nej.

Man måste gå fram till ”rätt” grupp.

Vad betyder då rätt bord?

Välj ett par en grupp som verkar öppna för social interaktion. Hur i hela friden gör man det då? Kanske du frågar mig nu. Jo, en person som är öppen för social interaktion på en bar har skickar tydliga signaler.

SituationApproachable?
Personer som har en fokuserad diskussionNej
Personer som tydligt ser upprörda utNej
En ensam person upptagen med sin mobilNej
En eller fler personer som aktivt tittar runt i barenJa
Personer som sitter med kroppen vinklad ut mot baren och inte pratar intensivtJa
2 personer som ser uttråkade ut och sitter med mobilernaDet beror på
Tabell 1: ”Approachable or not”

Använd ögonkontakt och le

Ett leende kan vara din mest kraftfulla isbrytare. Ögonkontakt och ett vänligt leende visar att du är intresserad och tillgänglig utan att vara påträngande.

Raggningsrepliker och isbrytare

När det gäller själva raggningsreplikerna, här är några lättsamma och roliga exempel som kan fungera som isbrytare:

Min personliga bryta isen mening till två eller fler personer: ”Skulle ni vilja ha sällskap?” alternativ variant: ”Skulle jag kunna slå mig ner här?”

Dock måste man efter att man säger ”Skulle ni vilja ha sällskap?”, vara beredd på att snabbt kunna antingen svara på en av frågorna som de kommer att ställa till dig på ett ”roligt” sätt eller att man själv måste bjuda lite på sig själv för att börja samtalet såsom ” alla mina vänner var så tråkiga ikväll…bla bla bla ”. Det beror på om de direkt vill quote unquote, testa dig som du passar in eller om du bara kommer förstöra vibe:en.

Andra sätt att gå upp till folk

  • Gemensamma intressen eller något som händer i stunden: ”Jag kunde inte låta bli att märka att du dricker [Namn på drink]. Är du också ett fan av [något relaterat, t.ex. en viss typ av sprit eller cocktail]?” ”Jag kunde inte låta bli att märka att du har en Iron Maiden tröja på dig”. Är det av misstag eller är du ett fan?”
    • Om något roligt händer nära dig på en bar och du kan säga något som personen faktiskt kommer att höra, så är det en utmärkt sätt att inleda en konversation!
  • Klassikern: ”Ursäkta, men jag håller på att skriva en bok om de finaste sakerna i livet, och jag undrade om jag kunde intervjua dig?”
  • Komplimang: ”Jag måste säga att ditt leende lyser upp hela baren, vad är hemligheten?”
  • Nyfikenhet: ”Vilken är din go-to drink här? Jag behöver lite inspiration till nästa beställning.”

Var dig själv

Det mest attraktiva du kan vara är autentisk. Även om det är kul att ha någon förberedd replik, är äkta samtal och genuint intresse för personen du pratar med det som bygger en verklig koppling.

Acceptera nej som ett svar

Använder du inte tabellen ovan angående ”Approchable” or Not” och testar hejvilt så kommer du många gånger få ett nej. Eller ännu värre , att du är för full för att faktiskt analysera hur vibe:en ser ut på ett objektivt sätt innan du går fram.

Om någon inte är intresserad, var artig och dra dig tillbaka med värdighet. Det finns alltid fler möjligheter och fler bord och människor gå upp till.

FAQ

Går det att ragga på en bar?

Ja, absolut går det att ragga på en bar. Mindre städer är solklart enklare att lyckas i, men följ min guide så är du i säkra händer.

Vilka är de bästa tipsen för att ragga på en bar?

Var positiv, öppen, och ha självförtroende. Förbered mentalt, använd kroppsspråk som visar självsäkerhet, minska nervositet, och välj rätt person eller grupp att närma sig.

Hur bryter man isen när man raggar på en bar?

Enkla frågor som ”Skulle ni vilja ha sällskap?” eller komplimanger om personens leende eller drinkval fungerar bra som isbrytare.

Hur ökar man sitt självförtroende inför att ragga på en bar?

Bygg självförtroende genom att påminna dig själv om dina styrkor och öva på självsäkert kroppsspråk. Visualisera framgångsrika interaktioner för att stärka din tillit till dig själv.

Hur vet man vilket bord eller vilka personer som är öppna för att bli uppraggade?

Observera kroppsspråk och interaktioner. Personer som aktivt tittar runt i baren eller som inte är djupt engagerade i samtal är ofta mer öppna för social interaktion.

Är det okej att misslyckas när man raggar på en bar?

Ja, det är helt okej att misslyckas. Varje avvisning är en lärdom och ett steg närmare framgång. Acceptera nej med värdighet och fortsätt framåt.

Kan man ragga ensam eller är det bättre i grupp?

Det går att ragga både ensam och i grupp, men din strategi kan behöva anpassas. När du är ensam kan det vara lättare att blanda sig och starta personliga samtal, medan en grupp kan erbjuda socialt stöd.


Mina andra artiklar:

Lämna en kommentar