17 skämt för läkarstudenter

Att vara läkarstudent är en krävande och intensiv period i livet. Studierna är fyllda med långa timmar av läsning, praktisk träning och ibland stressiga situationer. För att lindra spänningen och sprida lite glädje bland läkarstudenterna är humor en välkommen frist från vardagen. I denna artikel kommer vi att utforska några av de bästa skämten som ofta cirkulerar inom läkarstudenternas samhälle, och som kan ge dem en välbehövlig paus från de studiemässiga kraven.

Lista på alla skämt för läkarstudenter

 • Hur vet du att du har en dålig ögonläkare? Han kan aldrig se ditt perspektiv.
 • Varför sa läkaren att han kände sig som en musikalisk ton? För att han alltid känner pulsen.
 • Varför ville läkaren börja spela trummor? För att han hade slagit på så många trumhinnor.
 • Varför sa läkaren att han var som en termometer? Han kunde alltid ta temperaturen på ett rum.
 • Vad sa läkaren när hans patient klädde ut sig till en struts? Jag tycker att du försöker förneka något.
 • Hur vet du om en läkare är en god dansare? Han kan hålla takten.
 • Varför gillar läkare att titta på Grey’s Anatomy? De älskar att koppla av med en god operation.
 • Varför gick läkaren till skogen? Han ville prova lite naturläkemedel.
 • Varför kan inte läkare spela schack? De är alltid ute efter damen.
 • Vad sa hjärtat till läkarstudenten? ”Du får mitt blod att pumpa!”
 • Vad sa läkarstudenten till sin kaffeautomat? ”Jag behöver dig för att hålla mig pigg under nätterna!”
 • Vad sa en läkarstudent till en annan som var stressad över studierna? ”Ta det lugnt, det är bara en nervkittlande period i våra liv!”
 • Varför väljer läkarstudenter alltid att vara positiva? För att de vet att ”attityden är hälften av diagnosen!”
 • Vad sa läkarstudenten till skelettet under anatomiundervisningen? ”Du har ett fantastiskt stödsystem för att hålla upp lektionen!”
 • Varför gillar läkarstudenter att gå på konserter? För att de älskar att ”lyssna på rytmerna i patientens hjärtslag!”
 • Vad säger en läkarstudent till sina vänner som klagar på småkrämpor? ”Tiden läker allt… och en ordentlig diagnos också!”
 • Varför är läkarstudenter så bra på att hantera stress? För att de vet att ”trycket gör diamanter av oss!”

Om du gillade listan så kanske du även vill kolla in: 25 Pick up lines för doktorer på Svenska med Engelsk översättning.

Diagnos: Humordeficit – Skämt om de Roligaste Missförstånden och Felaktiga Diagnoserna

Välkommen till en värld där stetoskopet är mäktigare än svärdet, och där den enda acceptabla formen av ”ghosting” är när din röntgenbild visar upp mer än förväntat. Här ska vi utforska de komiska missförstånd och felaktiga diagnoser som får även den mest seriösa läkaren att skratta bakom munskyddet.

Det Eviga Förkylningssymptomet
En patient kommer in och säger: ”Jag tror jag har en ovanlig sjukdom, jag kan inte sluta nyser!” Läkaren tittar på patienten, nickar allvarligt och säger: ”Ingen fara, du har bara fått en allergisk reaktion mot att studera för mycket.”

Den Försvunna Njuren
Under en föreläsning frågar en läkarstudent: ”Var sitter njuren egentligen?” Läraren svarar: ”Vanligtvis i kroppen, men jag tror att din kanske tog semester idag.”

Dubbelvisionen
En patient klagar: ”Jag ser allt i dubbel!” Läkaren tar en snabb titt och svarar: ”Grattis, du har precis fått två för en på din synundersökning.”

Hjärtats Hemliga Språk
”Ditt hjärta låter lite konstigt,” säger läkaren. Patienten svarar oroligt: ”Vad betyder det?” Läkaren ler och säger: ”Det försöker nog bara sjunga med i radion, men har lite svårt för tonen.”

Den Förvirrade Medicinstudenten
En student står inför en anatomisk modell och mumlar: ”Jag kan inte hitta hjärnan på den här.” Läraren svarar: ”Det är en modell av en fot.”

Receptbelagd Förvirring
”Jag förstår inte det här receptet,” säger patienten. Läkaren skrattar och säger: ”Ingen fara, det gör inte apotekaren heller.”

Den Psykiska Analysen
”Tror du jag är galen?” frågar patienten. ”Nej,” svarar psykiatern, ”jag tror bara du är en läkarstudent under tentaperioden.”

Kom ihåg, ett gott skratt förlänger inte bara livet, det gör också dagarna på sjukhuset eller i föreläsningssalen lite ljusare. Så nästa gång du stöter på ett medicinskt missförstånd, glöm inte att skratta lite – det är trots allt den bästa medicinen!

Anatomiska Anomalier – Skämt om Kroppens Konstiga och Underbara Uppbyggnad

I denna avdelning ska vi utforska kroppens underliga och fantastiska värld genom humoristiska glasögon. Från huvud till tå, finns det inget organ eller ben som kommer undan vårt skämtlynne. Så häng med på en resa genom kroppens mest bisarra och humoristiska aspekter!

 1. Det Mystiska Tredje Ögat
  ”Har du hört talas om det ’tredje ögat’?” frågar läkaren. Patienten nickar ivrigt. Läkaren ler och säger: ”Perfekt, för jag kan inte hitta det på någon av mina anatomiska diagram.”
 2. Fötternas Förbryllande Funktion
  En student frågar: ”Varför har vi egentligen tår?” Läraren svarar: ”För att se till att vi ständigt snubblar på möbler i mörkret och håller möbelindustrin igång.”
 3. Hjärnans Hemliga Hörn
  ”Visste du att vi bara använder 10% av vår hjärna?” säger en student. En annan svarar: ”Tänk vad som händer de andra 90%… kanske de bara sitter och kollar på Netflix hela dagen.”
 4. Magens Mystiska Melodier
  En patient säger: ”Min mage låter konstiga ljud.” Läkaren svarar: ”Det är bara din inre DJ som försöker ställa in rätt låt.”
 5. Skelettets Skrattande Skrammel
  ”Mina ben knakar när jag går,” klagar patienten. ”Grattis,” svarar läkaren, ”du är en levande xylofon.”
 6. Huden: Kroppens Kläder
  En dermatolog säger: ”Huden är kroppens största organ.” Patienten svarar: ”Det förklarar varför det tar så lång tid att välja outfit på morgonen.”
 7. Hjärtats Hemliga Kärleksspråk
  ”Varför slår hjärtat snabbare när jag ser min crush?” frågar en patient. ”Det försöker bara skicka en ’gilla’ på det gamla goda sättet,” skrattar läkaren.

Kom ihåg, kroppen är en källa till oändlig förundran och ibland, gott skratt. Så nästa gång du tänker på dina ’anatomiska anomalier’, skratta lite åt dem – det är vad de är där för!

Sammanfattning

Denna artikel presenterar 17 skämt som är speciellt utformade för att få läkarstudenter att skratta och lätta på trycket under deras utbildning. Från humor om anatomi och kirurgi till skämt om stress och vardagliga situationer i medicinska yrket, dessa skämt är avsedda att skapa en positiv atmosfär och gemenskap bland blivande läkare. Genom att dela skratt och hitta lättsamhet i det krävande läkarstudentlivet kan dessa skämt hjälpa till att ge en välbehövlig paus och sprida glädje i den annars intensiva vardagen.

Se också andra roliga artiklar:


Lämna en kommentar