25 bästa pick up lines för studenter

Att hitta någon att prata med eller dejta kan ibland kännas som en omöjlig uppgift. Särskilt när man är mitt uppe i studier och plugg. Men, att använda en rolig och kreativ pick-up line kan ofta bryta isen och skapa en naturlig inledning till en konversation.

I den här artikeln har jag samlat 25 av de bästa pick up lines för studenter. Oavsett om du vill imponera på någon i din klass eller få upp ögonen för en snygg labb partner, så finns det något för alla här. Så, läs vidare och låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta isbrytaren för ditt nästa möte med din crush.

Ifall du klickade fel och vill skriva en pick up line på Tinder istället – lär vi dig allt om hur du lyckas på bästa sätt i vår artikel: De absolut bästa pick up lines för Tinder på svenska

25 bästa pick up lines för studenter

 1. Du ser ut som en tenta som jag skulle vilja få ett A på.
 2. Jag skulle vilja ta med dig hem och plugga dig hela natten.
 3. Vill du vara min labpartner? För jag tror att vi skulle ha explosiv kemi tillsammans.
 4. Jag skulle vilja ta med dig till biblioteket och shh… inte säga något.
 5. Kan jag få kopiera dina anteckningar? För jag tror att jag förlorade mitt telefonnummer till dig.
 6. Du är som en tenta jag inte är redo för, men jag måste försöka ändå.
 7. Kan jag köpa dig en kaffe? För jag tror att du behöver en energi-boost för att hålla dig uppe hela natten och plugga.
 8. Jag skulle vilja fråga dig om ett projekt, men jag kan inte sluta tänka på hur sött du är.
 9. Du är som en bok som jag bara vill bläddra i hela natten.
 10. Vill du vara min bok? För jag vill att du ska vara min bästa vän.
 11. Kan jag få ditt nummer? För jag tror att du är ett viktigt nummer i mitt liv.
 12. Du är som en formel som jag inte kan lösa. Kan du hjälpa mig att räkna ut vad som gör dig så speciell?
 13. Vill du höra en rolig skämt om kemiska reaktioner? Två element går in i en bar, en kommer ut som en förening.
 14. Du är som en uppsats som jag inte kan sluta tänka på. Jag tror att jag måste läsa den om och om igen.
 15. Vill du vara min privata lärare? För jag tror att jag kan lära mig mycket av dig.
 16. Kan jag få låna dina anteckningar? För jag tror att jag har glömt mitt nummer till dig.
 17. Du är som en rolig bok som jag vill läsa om och om igen.
 18. Kan jag få ett A på din tenta? För jag tror att du är en genialisk student.
 19. Jag skulle vilja ha din åsikt om det här ämnet. För jag tror att du har en unik synvinkel.
 20. Du är som en mattebok jag inte kan sluta tänka på. Kan jag få studera dig?
 21. Vill du gå på en föreläsning med mig? För jag tror att vi kan ha roligt tillsammans.
 22. Kan jag få plugga med dig? För jag tror att vi kan ha kul tillsammans.
 23. Du är som en tenta som jag inte kan sluta tänka på. Kan jag få ditt nummer?
 24. Vill du hjälpa mig att lösa den här uppgiften? För jag tror att du är mycket kunnig.
 25. Du är som en formel jag inte kan lösa. Men jag tror att vi kan ha kul medan vi försöker.

Roliga pick up lines för studenter

 • ”Är du min lärobok? För jag kan inte sluta titta på dig, men jag förstår ingenting.”
 • ”Får jag låna en penna? Jag behöver skriva ner ditt nummer.”
 • ”Du måste vara mycket trött, för du har sprungit i mina tankar hela dagen.”
 • ”Om jag var en zombie, skulle jag äta ditt hjärna sist – du är för söt för att förstöras.”
 • ”Är du en tenta? För jag känner mig helt oförberedd men vill ändå göra ett bra intryck.”
 • ”Jag är inte fotograf, men jag kan definitivt se oss tillsammans i framtiden.”
 • ”Skulle du vilja vara min labpartner i ’Kursen i Relationsteori’?”
 • ”Jag har glömt mitt bibliotekskort, men kan jag ändå låna dig?”
 • ”Du måste vara en magisk bok, för varje gång jag ser på dig öppnas en ny värld.”
 • ”Är du en kalkylator? För du lägger till glädje i mitt liv.”
 • ”Jag är ingen kemist, men jag tror vi har en naturlig reaktion tillsammans.”
 • ”Om vi var i en datavetenskapsklass skulle jag kalla dig min ’optimala algoritm’.”
 • ”Du är som Wi-Fi. Jag känner en stark anslutning.”
 • ”Är du en e-bok? För jag vill swipea höger.”
 • ”Jag är inte särskilt bra på matematik, men jag är ganska säker på att ’jag + du = en perfekt match’.”
 • ”Jag är kanske inte den bästa studenten, men för dig, skulle jag göra allt för ett A.”
 • ”Vill du vara med i min studiegrupp? Vi behöver inte studera.”
 • ”Är du en tentavecka? För du får mitt hjärta att slå extra snabbt.”
 • ”Om du vore en PowerPoint-presentation, skulle du vara perfekt – ingen ändring behövs.”
 • ”Du är som min favoritkurs – intressant, spännande och svår att glömma.”

Nördiga pick up lines för studenter

 • Är du en Fibonacci-sekvens? För varje gång jag ser dig blir allting vackrare.
 • Du måste vara en neutronstjärna, för du har omedelbart dragit mig in i din gravitationskraft.
 • Jag är inte en datalog, men jag känner en stark koppling mellan oss.
 • Är ditt namn Google? För du har allt jag söker.
 • Om du vore en algoritm skulle du vara en optimeringsprocess för mitt hjärta.
 • Du är som Pi, oändligt fascinerande och omöjlig att definiera helt.
 • Jag skulle vilja vara en DNA-helikas så jag kan öppna upp din dubbelhelix.
 • Är du en svartkroppsstrålare? För du är det perfekta spektrumet av het.
 • Om jag var en planet, skulle jag vara Merkurius, så jag kunde vara närmare din sol.
 • Våra hjärnor skulle kunna ha en fantastisk syntes, som två neurotransmittorer i perfekt harmoni.
 • Du måste vara en redoxreaktion, för du har precis oxiderat mitt hjärta.
 • Jag är inte en astrofysiker, men jag kan säga att våra stjärnor är i linje ikväll.
 • Du är som en kvantmekanisk tillståndsövergång, helt oförutsägbar och fascinerande.
 • Är du en exoplanet? För jag känner ett starkt behov av att utforska din värld.
 • Om vi vore två laddningar, skulle vi definitivt attrahera varandra.
 • Jag skulle vilja vara din derivata så jag kan ligga tangent till dina kurvor.
 • Du är inte bara en 10/10, du är en absolut enhetscirkel.
 • Jag är ingen biolog, men jag tror att våra gener skulle skapa fantastisk rekombination.
 • Om jag vore en katalysator, skulle jag påskynda vår kemiska reaktion.
 • Du är som en svår matteuppgift. Ju mer jag tänker på dig, desto mer intresserad blir jag.

Personliga Erfarenheter: När Pick Up Lines Går Hem (Eller Inte)

Att läsa pick up lines är en sak, men att höra hur de faktiskt fungerar i verkliga situationer är något helt annat. Här är några personliga erfarenheter och anekdoter som visar hur dessa repliker kan spela ut, både framgångsrikt och med några oväntade vändningar.

 1. Bibliotekets Hjärteslag: En gång använde jag repliken ”Jag skulle vilja ta med dig till biblioteket och shh… inte säga något” på en medstudent i biblioteket. Till min förvåning svarade hen med ett skratt och sa, ”I så fall måste vi vara tysta, men jag är bra på att kommunicera med ögonen.” Det blev starten på en tyst men flirtig studiestund tillsammans.
 2. Kaffe och En Dyrbar Lektion: Jag testade ”Kan jag köpa dig en kaffe? För jag tror att du behöver en energi-boost för att hålla dig uppe hela natten och plugga” på någon jag sett flera gånger i kafeterian. Hen log och svarade, ”Bara om du lovar att inte prata om plugg hela natten.” Jag lärde mig att en bra pick up line öppnar dörren, men det är personligheten som får dig att stanna.
 3. Felräknat Med Formeln: När jag försökte ”Du är som en formel som jag inte kan lösa. Kan du hjälpa mig att räkna ut vad som gör dig så speciell?” fick jag ett svar jag inte förväntade mig. Hen tittade på mig, skrattade och sa, ”Jag är inte bra på matte, men jag kan lära dig något om kemi.” Ibland, även när en replik inte landar som planerat, kan det fortfarande leda till något positivt.
 4. Ett Missförstånd med Labb partner: Jag använde ”Vill du vara min labb partner? För jag tror att vi skulle ha explosiv kemi tillsammans” på en kurskamrat. Hen såg förvirrad ut och svarade, ”Men vi är inte ens i samma labbgrupp?” Ibland är det viktigt att komma ihåg att inte alla är på samma våglängd med humor!
 5. Telefonnummertricket: ”Kan jag få kopiera dina anteckningar? För jag tror att jag förlorade mitt telefonnummer till dig” var en replik jag testade vid en gruppträff. Gruppen brast ut i skratt, och personen jag talade med räckte över sin telefon och sa, ”Här, du kan skriva in det direkt.” Det visar att humor och en gnutta kreativitet kan göra underverk.

Dessa erfarenheter visar att medan pick up lines inte alltid går hem som man tänkt sig, kan de definitivt leda till roliga och minnesvärda interaktioner. Det viktigaste är att hålla det lättsamt och vara redo att skratta åt dig själv, oavsett utfallet.

Tack!

Vi hoppas att dessa pick up lines har inspirerat dig att vara lite mer modig och kreativ när du försöker få kontakt med någon speciell under din studietid. Kom ihåg att det viktigaste är att ha kul och vara dig själv när du pratar med någon. Var inte rädd för att skratta åt dig själv och vara lite pinsam om du väljer att säga en rolig icebreaker till någon, det är oftast det som gör en person minnesvärd.

Om du tyckte om artikeln, så dela den gärna med dina vänner och lämna en kommentar nedan om dina egna favorit pick-up lines. Tack för att du läste!

Du kanske också vill läsa:

Lämna en kommentar